Van miljonair tot krantenjongen
Sander de Kramer
Van miljonair tot krantenjongen
Bizarre levensverhalen van de straat
Nieuwe, volledig herziene editie van een bestseller

omslagontwerp: Pieter Kers
ISBN 978 90 831 1257 2 | NUR 740 | 224 pp | 19 x 23,5 cm | paperback

PRIJS: € 17,50 (midprice)


‘Bladerend door Van miljonair tot krantenjongen zult u door alle mogelijke emoties worden overvallen. Maar één ding weet ik zeker: als u het boek straks uit heeft, zult u nooit meer met dezelfde ogen naar zwervers kijken. En u zult ook nooit meer zeggen: “Dat zal mij niet overkomen.”’
Sander de Kramer

‘Als je dit boek leest, dan weet je beter.’
Matthijs van Nieuwkerk

Aangrijpende levensverhalen van aan lager wal geraakte miljonairs, gestruikelde topsporters en in de war geraakte professoren. In dit boek vertellen ooit succesvolle mensen hoe zij door een bizarre speling van het lot op straat zijn terechtgekomen. Zoals Ton Henneke die vroeger een goedlopende praktijk had met honderden patiënten – totdat het noodlot toesloeg. Nu woont hij in het bos en leeft hij van zelfgevangen visjes en groenten die hij achter zijn tent kweekt.

Sander de Kramer houdt zich zijn leven lang bezig met de onderkant van de samenleving. De fascinerende wereld van daklozen heeft hem zo gegrepen dat hij voor dit boek zelfs vrijwillig een periode op straat heeft geleefd. Ook was hij bondscoach van het Nederlands Daklozenelftal, waarmee hij derde werd op het wk. Uit de vele gesprekken die hij met daklozen voerde, merkte hij dat de meesten van hen buiten hun schuld in de goot waren beland. Achter iedere dakloze schuilt een aangrijpend levensverhaal.

De indrukwekkende foto’s zijn gemaakt door Arie Kievit, veelvoudig winnaar van de Zilveren Camera.


© Bart Hoogveld

Sander de Kramer (1973) werd landelijk bekend als hoofdredacteur van het Straatmagazine. De levensverhalen van de dak- en thuislozen die hij ontmoette, inspireerden hem tot het schrijven van het boek Van miljonair tot krantenjongen. Hij is bekend van radio en tv, als presentator van De Wandeling, en schreef de bestsellers S.O.S. Rotterdam en Botsauto door Rotterdam. Vanwege zijn grote verdiensten voor het maatschappelijk leven ontving hij de Laurenspenning, de Majoor Bosshardt Prijs en de Hélène de Montigny Prijs. Zijn aanhoudende inspanningen om het leven in Sierra Leone te verbeteren, waarvoor hij samen met Hugo Borst de Sunday Foundation oprichtte, werden opgetekend in Chief Ouwe Dibbes.

sundayfoundation.nl