Liefdeswerk
Mireille Geus en Anna van Praag
Liefdeswerk
Een briefwisseling over schrijven, leven en liefde

omslagbeeld: Herman van Bostelen
omslagontwerp: Pieter Kers
ISBN 978 90 831 6735 0 | NUR 322 | 192 pp | 13,5 x 21 cm | paperback met flappen

PRIJS: € 19,99


‘Mireille weet precies wat ze wanneer moet vertellen.’
– Trouw

‘Wat kan Anna dat goed: je laten méévoelen.’
– VlogmeisjeGalore

Nog nooit hebben zoveel mensen thuis een boek zitten schrijven als juist nu, in coronatijd. Uitgevers kunnen de manuscriptenstroom bijna niet aan. Waar komt toch al dat ‘liefdeswerk’ vandaan, zonder enige garantie op succes? Is het een overgeromantiseerd verlangen? Dit boekbiedt een kijkje achter de schermen – het is ‘nachtkastjesmateriaal’ voor iedereen die droomt van een schrijfcarrière. 

Mireille Geus en Anna van Praag, ervaren schrijvers en vriendinnen, schreven elkaar openhartige brieven – schaamteloos, genadeloos – over de geheimen van het literaire bestaan. Brieven over kriskras door het land reizen om ergens in een kleine boekwinkel voor te lezen uit eigen werk. Over mislukkingen en triomfen, de haat-liefdeverhouding met redacteurs. Over het geworstel met feit en fictie, en het eigen leven dat zich dwars door de briefwisseling heen aandiende. Terwijl de wereld om hen heen tot stilstand kwam, schreven zij stug door. Ze konden niet anders.

‘Talent. Hartstocht. Discipline. Die drie dingen heb je nodig, zeg ik altijd tegen mijn schrijfstudenten. Bezit je al die kwaliteiten, dan komt er een boek van. Talent en discipline leidt ook tot een boek. Hartstocht en discipline hoogstwaarschijnlijk ook. Maar talent en hartstocht zonder discipline leidt tot niks. Discipline is de enige constante.’
Anna van Praag

‘Wat een prachtige regels schreef je over het leven als een labour of love. Meteen dacht ik aan een titel voor ons boek, maar het Engels zou de lezer op het verkeerde been zetten. In het Nederlands wordt het Liefdewerk, maar dan denkt iedereen er oud papier achteraan. Zullen we het dan Liefdeswerk noemen? Niet omdat het zo goed betaalt, maar omdat het lonend is.’
Mireille Geus


Mireille Geus en Anna van Praag zijn allebei schrijfcoach. Mireille schrijft boeken voor volwassenen en voor kinderen, zoals Dans!, Madame Jeanette en Mijn dagen met Niets. Met Big won ze de Gouden Griffel. Anna publiceerde de laatste jaren vooral boeken voor jongeren, zoals Een heel bijzonder meisje en Noorderlicht. Hoe groot is de liefde is een roman over studenten. 

LINKS:
www.mireillegeus.nl
schrijfcoach.biz
www.annavanpraag.nl


Verder lezen

Podcast
Mireille Geus: ‘Zo voorkom je een writer’s block