Het Boek der Boeken



Ernest van der Kwast
Het Boek der Boeken
Met foto’s van Aad Hoogendoorn

omslagbeeld: Aad Hoogendoorn
omslagontwerp: 75B
ISBN 978 90 831 6733 6 | NUR 320 | 160 pp |
13,5 x 21 cm | gebonden | fullcolour

Prijs € 17,99


De presentatie vanHet Boek der Boeken’
op woensdag 23 maart in debatpodium Arminius was een feest!
Met geweldige bijdragen van gospelzanger Joany Muskiet, bomendokter Ronald Loch en beeldend
kunstenaar Anne Wenzel. Schrijver Shantie Singh interviewde Ernest van der Kwast over het
‘Boek der Boeken’, Gina Heerenveen was er met haar pop-uphoedenwinkel
en burgemeester Aboutaleb nam het eerste exemplaar in ontvangst.
Bedankt allemaal!


‘Mevrouw Andacheh laat het ene na het andere tapijt zien, steeds weer een ander land, steeds weer een andere stad: Isfahan, Heriz, Tabriz, Nain, Bijar. Ze slaat de tapijten open, zoals je een metersgrote pagina zou omslaan. Dan gebeurt het: de stapel verandert voor mijn ogen in een boek. Het is sprookjesachtig: ik zie de rijkste kleuren en de voortreffelijkste patronen, steeds weer een nieuwe wereld. Het Boek der Boeken, geschreven door de monniken van Perzië.’ 

Iedere maand brengt schrijver Ernest van der Kwast een ode aan iemand die niet bekend is bij het grote publiek, maar wel degelijk een uitzonderlijk verhaal te vertellen heeft: een tapijtverkoopster die ‘Het Boek der Boeken’ openslaat, een vuilnisman die eigenlijk een engel is, een trambestuurster die een wiegeliedje laat weerklinken.   
Ernest van der Kwast brak in 2010 door met de internationale bestseller Mama Tandoori. De ijsmakers (2015) werd bekroond met de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. In 2020 publiceerde hij Ilyas, een zinderende roman over botsende partners, buren en culturen. Het Boek der Boeken is gebaseerd op de odes uit zijn talkshow Rotterdam Late Night, waarbij Aad Hoogendoorn de foto’s maakte. 

‘Als het gaat om stijl, timing en taalgevoel kan Ernest van der Kwast zich meten met de besten.’ – Vrij Nederland 


Ernest van der Kwast (1981) werd geboren in Bombay, India. Hij brak door met zijn roman Mama Tandoori (2010), die een bestseller werd met meer dan 100.000 verkochte exemplaren. Met De ijsmakers(2015), waarvan de vertaalrechten aan negen landen zijn verkocht, won hij de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. In 2020 verscheen Ilyas, een zinderende roman over botsende partners, buren en culturen. Het Boek der Boeken is een vervolg op zijn eerdere boek met odes, Het wonder dat niet omvalt (2015).

Aad Hoogendoorn fotografeert in opdracht. Voor Rotterdam Late Night maakt hij niet alleen registraties van de avond zelf, maar ook reportages van de gasten op locatie.

One thought on “Het Boek der Boeken

Comments are closed.