‘De Meent is de aangewezen
plek om de wereld een beetje
beter te maken.’
– Hans Achterhuis, filosoof

Gemeenschapsvorming

De Meent is een uitgeverij met een Rotterdamse ondernemersmentaliteit. Met de slagkracht van meer dan vijftig AethiQs-professionals richten wij ons via alle boekhandels in Nederland en Vlaanderen op het algemene publiek, waarbij we effectief gebruik maken van onze contacten met bedrijven en maatschappelijke organisaties. Het uitgeven van literaire non-fictie is dé manier om onze ideeën over thought leadership en maatschappelijke relevantie toegankelijk te maken voor een groot publiek. We focussen op drie grote thema’s: bedrijfskunde, filosofie en gemeenschapsvorming. Daarbij gaan we de vele culturele gemeenschappen die ons land rijk is, een stem en een podium geven.

Onze uitgaven

De vermiste vader
Herinneringen aan een bewogen leven
Jan Struijs

Verschijnt 15 november

€ 25,00

De Zoon van de Gazelle
Een filosofische vertelling
Gebaseerd op een beroemd verhaal uit de twaalfde eeuw van Ibn Tufayl

Sabine Wassenberg
Kamel Essabane
Karuna Wirjosemito

€ 25,00

Verkrijgbaar bij de boekhandel en via libris.nl

Gemeenschapsvormig
& inspiratie

Tum quataquat. Am as ducimus dolorio officient incitatum qui occaeca boribus aliquidem reseque doluptatia cor resequatur? Qui incim lat re, nulpa eturese caest, conem veribusam inihicium idem nullantis endaepe rferrum incturita aliqui iligni hici ipictores porunt expedigenime prae magn

Aanbevolen
auteurs

Jan Struijs (1961) geniet nationale bekendheid door zijn mediaoptredens als voorzitter van de Nederlandse Politiebond. Hij spreekt nooit met meel in zijn mond. Daarom is hij een geliefde gast aan talkshowtafels en een dankbaar aanspreekpunt voor journalisten en politici. Struijs is als geen ander in staat om mensen te verbinden in tijden van polarisatie en heeft een veelgelezen column in De Telegraaf.