‘De Meent is de aangewezen
plek om de wereld een beetje
beter te maken.’
– Hans Achterhuis, filosoof

Filosofie

We hebben onze uitgeverij De Meent – een nieuwe tak van strategisch adviesbureau AethiQs – vernoemd naar de bekende winkelstraat in het hart van Rotterdam, vlak bij het Minervahuis. Precies op deze plek bevond zich in de Middeleeuwen een meent, een stuk weidegrond dat werd beheerd voor en door de hele gemeenschap. Dat is ook de strategie van onze uitgeverij: laten we samen gaan meenten!
De filosofie van de meent is interessant voor bedrijven en organisaties. We gaan klanten en relaties van AethiQs verrassen met nieuwe bedrijfskundige inzichten vanuit de filosofie, de psychologie, de gedragswetenschappen. Daarbij maken we volop ruimte voor reflectie en levensbeschouwing, want we zijn ervan overtuigd dat de samenleving juist daar behoefte aan heeft. Dit ligt helemaal in het verlengde van onze ideeën over thought leadership en maatschappelijke relevantie. En last but not least willen we de vele kleurrijke gemeenschappen die ons land rijk is en die doorgaans te weinig gehoord worden – Hindostaans, Joods, christelijk, humanistisch, islamitisch, boeddhistisch – een stem en een podium geven.

Onze uitgaven

De reis van je leven
Eric Peeters

Verschijnt 15 oktober

De Zoon van de Gazelle
Sabine Wassenberg

€ 25,00

Verkrijgbaar bij de boekhandel en via libris.nl

Filosofisch inzicht
& inspiratie

Tum quataquat. Am as ducimus dolorio officient incitatum qui occaeca boribus aliquidem reseque doluptatia cor resequatur? Qui incim lat re, nulpa eturese caest, conem veribusam inihicium idem nullantis endaepe rferrum incturita aliqui iligni hici ipictores porunt expedigenime prae magn

Aanbevolen
auteur

Eric Peeters heeft een HRM-achtergrond, is verhalenverteller en contentmaker. Op jonge leeftijd was hij leidinggevende in de thuiszorg en later was hij vele jaren actief als arbeidsbemiddelaar, arbeidsdeskundige, re-integratiespecialist en beleidsadviseur. Tegenwoordig is hij veel te vinden in het onderwijs, waar hij zich als vakdocent cultuureducatie bezighoudt met mediaprojecten en persoonlijke ontwikkeling. Zijn grote passie is het toegankelijk maken van filosofie voor niet-filosofen.

www.ericpeeters.nl